Menu

Onderstel Upgrade

Verlagingsveren
Verlagingsveren verbeteren niet alleen de looks van uw auto, maar verbeteren ook de rijeigenschappen. Doordat auto dichterbij de weg komt te liggen verminderd het overhellen grotendeels. Het zwaartepunt van de auto komt dichtbij de weg te liggen wat ook ten goede komt van het weggedrag. Daarnaast blijft het comfort behouden.

Eigenschappen van verlagingsveren:

  • Verbeterde rijeigenschappen
  • Geeft de auto een sportievere uitstraling
  • Verlaagd het zwaartepunt voor een beter weggedrag
  • Verlaging tot 50mm (verschilt per merk en auto)

Bent u opzoek naar verlagingsveren en wilt u het juiste advies? Mail dan naar info@steverinkbanden.nl, vermeld hierbij ook uw kenteken!

 

 

 

Schokdempers
Wanneer een auto over slecht wegdek moet rijden zijn goede schokdempers van essentieel belang. De werking van schokdempers wordt echter in de loop der jaren geleidelijk aanzienlijk minder effectief. Versleten schokdempers veroorzaken een slechte wegligging en kan leiden tot gevaarlijke situatie voor u en andere weggebruikers. Schokdempers vervangen geeft dan ook vaak een merkbare verbetering in het weggedrag. Belangrijk daarbij is dat de gekozen schokdempers passen bij de eigenschappen van de standaard veren of gemonteerde verlagingsveren. Daarnaast is het belangrijk om schokdempers altijd per as te vervangen en nooit per stuk. Na het vervangen van uw schrokdemper moet de auto altijd uitgelijnd worden!

Bent u opzoek naar nieuwe schrokdempers en wilt u het juiste advies? Mail dan naar info@steverinkbanden.nl, vermeld hierbij ook uw kenteken!

 

Schroefsets
Een in hoogte verstelbare verlagingsset ook wel bekend als schroefset, vervangt uw schokdempers en veren. Behalve afgestemd op elkaar moeten de veren en schokdempers perfect afgestemd zijn op het merk en type auto, om te zorgen voor een harmonieus geheel. Het voordeel ten opzichte van enkel verlagingsveren is dat een schroefset in hoogte verstelbaar is, en afhankelijk dat de gekozen schroefset is de demping ook instelbaar. Daarnaast behoort uitwegen ook tot de mogelijkheid om de beste prestaties uit uw (race-)auto te krijgen. 
Bent u opzoek naar een schroefset en wilt u het juiste advies? Mail dan naar info@steverinkbanden.nl.

Anti-Roll Kit / Stabilisatorstangen / Sway Bar
Optioneel kan nog gekozen worden voor een Anti-Roll-Kit. Deze stabilisator kit vervangt de bestaande stabilisatoren waardoor de rolneiging van de carrosserie wordt gereduceerd. Hierdoor zullen stuurbewegingen directer worden omgezet naar het gewenste stuurgedrag en de neiging van over- en onderstuur worden geminimaliseerd.

Spacers / Spoorverbreders
Spoorverbreders, ook wel spacers genoemd, zijn om meerdere redenen aan te bevelen: een sportiever uiterlijk en de wegligging met spoorverbreders verbeterd aangezien er bij een breder spoor minder gewichtsverplaatsing plaatsvindt. Na montage van verlagingsveren of schroefset zal de ruimte tussen de wielen en carrosserie minder groot worden. De overgebleven ruimte in de breedte naar de spatbordranden verdwijnt vervolgens met spoorverbreders.
Spacers zijn er in verschillende maten en vanaf 20mm met vaste montage aan de auto. 

Bent u opzoek naar spacers en wilt u het juiste advies? Mail dan naar info@steverinkbanden.nl.