Menu

Banden

De bandenexpert
Bandencentrum Jan Steverink heeft zomerbanden, winterbanden en motorbanden voor u. Ieder type band is uniek en kent zijn eigen specifieke opbouw, samenstelling en kenmerken. Het is dan ook raadzaam in overleg met de experts van Bandencentrum Jan Steverink te bepalen welke banden voor uw auto en uw rijstijl geschikt zijn. 

Wanneer zijn banden te oud voor veilig gebruik?
Het antwoord op die vraag is geheel afhankelijk van het gebruik en tot op zekere hoogte nauwelijks afhankelijk van de leeftijd. 

Gemonteerde banden kunnen een week tevoren geproduceert zijn maar wellicht ook twee jaar eerder. Aangezien zowel de fabrikant als vervolgens de betrokken distributie kanalen hun opslag volgens strikte richtlijnen uitvoeren hebben banden slechts een te verwaarlozen percentage te lijden van opslag.
Het verouderings- en slijtage proces van banden begint pas goed en wel bij gebruik. Volgens wetenschappelijk onderzoek is het verloop van dat proces geheel afhankelijk van variabelen als het rijgedrag van bestuurder, toestand en samenstelling van het wegoppervlak, buitentemperatuur en blootstelling aan direkt zonlicht.  Bovendien hebben bandenspanning en wielstanden grote invloed op de mate en wijze van slijtage. Daarom adviseren wij regelmatige bandenspannings controle en wielstanden controle door middel van uitlijnen (minimaal jaarlijks).

Motorbanden op advies van onze specialist
Bandencentrum Jan Steverink's motoren specialist heeft jarenlange ervaring op het gebied van motoren en motorbanden. Wij verkopen alle a-merk motorbanden zoals Bridgestone, Continental, Dunlop, Metzeler, Michelin en Pirelli. 

Auto specifieke banden
Steeds meer automerken en types worden geleverd met banden welke specifiek ontwikkeld zijn voor toepassing op betreffend automodel. De verschillen ten opzichte van de standaard op alle auto's passende banden kunnen zitten in karkas opbouw, karkasdikte, rubbersamenstelling, profielvormen en/of loopvlakdikte. 

 
Klik hier om alle coderingen per merk te zien.