Menu

Uitwegen

Uitwegen

Behalve uitlijnen is uitwegen een manier om het weggedrag van een auto te optimaliseren. Voor uitwegen is het noodzakelijk dat de auto voorzien is van een zogenaamde schroefset; een schokdempers/veren combinatie welke de mogelijkheid biedt de auto tijdens het uitwegen in hoogte te verstellen. 
 
 
Professioneel uitwegen
Wanneer de wieldruk links en rechts afwijkt zal de auto immers instabiel zijn, met name bij hard afremmen (eerder blokkeren van het wiel met de laagste wieldruk) en hard accelereren (eerder doorslippen van het wiel met de laagste wieldruk). Bandencentrum Jan Steverink biedt de mogelijkheid tot uitwegen met behulp van een professioneel Intercomp weegsysteem waarbij het mogelijk is de wieldruk per wiel nauwkeurig te meten, een absolute voorwaarde om uitwegen succesvol te laten zijn.
 

Digitaal meten voor optimaal uitwegen
Op digitale weegschalen geplaatst kan de auto door hoogtes in te stellen een mooie gewichtsbalans krijgen. De hoogte op iedere hoek van de auto bepaalt namelijk mede de gewichtsdruk op die betreffende hoek. Door hoogteverstelling per hoek kan een evenwichtige gewichtsdistributie worden bereikt waardoor de auto dankzij dit uitwegen een stabiel, rustig en veilig weggedrag gaat vertonen.