Schokdempers- en verensets

Schokdempers en verensets
Wegliggingssets zijn sets van veren en schokdempers. Behalve afgestemd op elkaar moeten de veren en schokdempers perfect afgestemd zijn op het merk en type auto dat voorzien wordt van zo'n set om te zorgen voor een harmonieus geheel.
Er zijn sets welke een vaste verlaging van de auto en vaste dempingswaarden kennen. Er zijn ook sets waarbij de hoogte van de auto zelf ingesteld kunnen worden en sets waarbij zowel demping als verlaging naar eigen voorkeur ingesteld kan worden. Dan is er sprake van schroefsets.....
Bandencentrum Jan Steverink helpt u graag de juiste keuze te maken die past bij uw wensen en rijstijl. Alvast een greep uit de mogelijkheden van vooraf ingestelde wegliggingssets en individueel af te stellen schroefsets:


 

Bilstein
Een in samenwerking met verlagingsverenfabrikant Eibach ontwikkelde en inmiddels populaire set is de Bilstein B12 Pro-Kit. Bilstein gasdruk schokdempers en tot 3 cm verlagende Eibach veren bieden een mooie wegligging met behoud van comfort.

 
 
Een tot wel 5 centimeter verlagende variant op de B12 is de Bilstein B12 Sportline waarbij de Bilstein gasdruk schokdempers gecombineerd worden met Eibach sportveren voor een vlotte rijstijl en een agressieve uitstraling.
 

De Bilstein B12 Komfort is een set waarbij Eibach Sportline verlagingsveren gekoppeld worden aan Bilstein B8 Komfort schokdempers waardoor een 4 cm verlagende combinatie is gevonden welke een verbeterd weggedrag samen laat gaat met een duidelijk toegenomen mate van comfort ten opzichte van de standaard veerpoten.


De Bilstein B14 schroefset bestaat uit tegen corrosie gecoate monotube gasdruk schokdempers met sterke sportveren. De hoogte is instelbaar tot maximaal 5 centimeter (VW T5 tot 7cm!).
 


 
De Bilstein B16 is als de B14 maar met de mogelijkheid van individuele demperafstelling in negen instellingen, variërend van uiterst sportief tot bijzonder comfortabel.
 
Met een instelmogelijkheid van maar liefst 100 verschillende dempings-karakteristieken voor in- en uitgaande dempingsslag biedt de Bilstein B16 CSC Clubsport schroefset de mogelijk voor iedere sportieve rijstijl de ideale afstelling te vinden. De B16 Clubsport is voortgekomen uit de ervaringen die zijn opgedaan onder wedstrijdomstandigheden, met name tijdens lange-afstandsraces op het veeleisende Nürburgring circuit.
 
 
De Bilstein B16 Ridecontrol is gelijk aan de Bilstein B14 maar kent een drukknopbediening vanuit het interieur voor de keuze van een comfortabele of sportieve afstelling van de schokdemper.


 
Als de Bilstein B16, maar dan met de mogelijkheid tot elektronische demperinstelling voor 'comfortabel', 'sportief' of 'circuit'; dat is de Bilstein B16 DampTronic.
 
 
Eibach
Tot 40mm verlagende veren met daar op afgestemde schokdempers vormen de Eibach Pro-System wegliggingsset voor een verbeterde wegligging met behoud van comfort.


 
Voor een sportieve rijstijl is er de Eibach Sport-System wegliggingsset welke tot 50mm verlaagd.
 
 
De in hoogte verstelbare Eibach Pro-Street-S schroefset biedt verlaagt van 20 tot 70mm!


Ter aanvulling op de Pro-Street set is er de Eibach Pro-Street-Multi welke een combinatie is van Eibach veren en Sachs schokdempers. De set is behalve in hoogte ook in dempings karakteristieken verstelbaar.
 

H&R
Het duitse H&R heeft een monotube schroefset met gasdruk schokdempers in combinatie met voor sportief gebruik geconstrueerde veren. De auto is met deze H&R monutube schroefset in hoogte verstelbaar. 

 
De in hoogte verstelbare H&R twintube schroefset is er naar eigen keuze met of zonder schokdemperkarakteristiek instelmogelijkheid.

De H&R Sport Cup Kit  bestaat uit instelbare sport schokdempers met sterk verlagende progressief werkende veren.

 
Een schroefset met gedeeltelijk instelbare schokdempers en gematigd verlagende progressief werkende veren, dat is de H&R Comfort Cup Kit.
 
Intrax
Het Nederlandse Intrax heeft haar intensieve betrokkenheid met de autosport  vertaald naar verings- en dempingstechnologie op hoog niveau. Zo is er om te beginnen de in hoogte verstelbare Intrax RS schroefset voor meer rijstabiliteit met behoud van comfort. 


De Intrax RSA schroefset is als de RS maar met instelbare demping van comfortabel tot sportief.


De Intrax HDA schroefset is als de RSA maar met toevoeging van thermostaten ter voorkoming van prestatiewisselingen.


Volledig modulair custommade opgebouwd, dat is de Intrax 1K2. Geheel in het teken van mogelijk gebruik onder alle omstandigheden van straat tot circuitgebruik.   


De Intrax 4WAY schroefset beschikt over alle afstellingsmogelijkheden voor een optimaal resultaat onder alle omstandigheden. Het topmodel van Intrax waarbij alle technologie samenkomt. Koni
De Koni STR.T. Kit is in samenwerking met verenfabrikant H&R samengesteld voor een duidelijke wegliggingsverbetering tegen een aantrekkelijke prijs. Verlaging tot 40mm afhankelijk van autotype.


Deze eveneens tot 40mm verlagende en in samenwerking met verenfabrikant H&R samengestelde Koni Sport Kit biedt de mogelijkheid de uitgaande schokdemperslag gemakkelijk in de stellen naar uw persoonlijke wensen. 


De Koni Schroefset is er voor radicale ondersteltuning met hoogte- en dempingsafstelling voor optimale wegligging. Verlaging tot 60mm. 
KW
De KW Sport Suspension Kit kent nauwkeurig op elkaar afgestmde verlagingsveren en schokdempers voor een harmonieus weggedrag.


KW's populaire 'Variant' serie: De KW Variant 1 is in hoogte verstelbaar. Als 'basic'van gegalvaniseerd staal en als 'inoxline' in edelstaal. 

 
KW Variant 2 biedt naast hoogte ook ingaande dempingsslag verstelbaarheid. Eveneens als 'basic' en ' inoxline' .


KW Variant 3 staat voor in hoogte, uitgaande- en ingaande dempingsslag afzonderlinge instelbaarheid.  


De KW Street Comfort is er voor harmonieus rijgenot en verbeterde rijdynamiek. Verlaging instelbaar tot 40mm.


Met het KW Hydraulic Lift System kunt u al rijdend (tot 80km/u) de hoogte van uw auto veranderen. ook afzonderlijk verkrijgbaar voor toepassing op reeds bestaande schroefsets....


De voor circuitgebruik ontworpen KW Clubsport schroefset welke tevens een stevig sportief weggedrag voor op straat geeft. Ingaande, uitgaande dempersslag en autohoogte instelbaar. Linear werkende raceveren. 


Voor trackday en competitiegebruik is er de KW Racing Kit 2A naar het dubbelpijpsprincipe. Ingaande en uitgaande schokdempingsslag kunnen onafhankelijk van elkaar ingesteld worden. 


Nog een stap verder dan de Racing Kit 2A gaat de KW Racing Kit 3A. Deze schroefset volgens het enkelpijpsprincipe beschikt over een systeem dat in- en uitgaande slag van de schokdempers in evenwicht houdt voor de beste resultaten.


ST
Het ST Sport onderstel is een combinatie van ST's sportveren met vaste hoogte en ST sportdempers met vaste dempingswaarden. Een simpele en laaggeprijsde oplossing om het onderstel van uw auto op eenvoudige wijze aanzienlijk te verbeteren. 

 
Om zelf de verlaging van uw auto bepalen is er de ST X schroefset met vaste dempingswaarde. Maximale verlaging afhankelijk van het autotype. 


 
Bij de ST XA schroefset is behalve de hoogte ook de schokdempingswaarde instelbaar. Overigens zijn alle ST schroefsets door KW Suspensions ontwikkelt en volgens KW standaard gefabriceerd.


ST's topmodel onder de schroefsets is de ST XTA. Deze set bied de voordelen van de XA maar wordt bovendien geleverd met camperplaten zodat de wielstanden van uw tijdens het uitlijnen aangepast kunnen worden aan de gewenste rijstijl.

TIP: Kijk ook eens naar onze onderstelberichten