Schokdempers

Schokdempers
Schokdempers bepalen in samenwerking met veren in hoge mate het weggedrag van een auto. De werking van schokdempers wordt echter in de loop der jaren geleidelijk aanzienlijk minder effectief. Schokdempers vervangen geeft dan ook vaak een merkbare verbetering te zien in het weggedrag. Belangrijk daarbij is dat de gekozen schokdempers passen bij de eigenschappen van de standaard veren of gemonteerde verlagingsveren. Bandencentrum Jan Steverink kan u daarover informeren. Wij adviseren uitsluitend kwalitatief hoogstaande schokdempers zoals bijvoorbeeld:

Bilstein
Van de gerenommeerde Duitse schokdemperfabrikant Bilstein komt de oliedrukdemper Bilstein B2 als efficiënt en voordelig alternatief voor de originele schokdemper.


De Bilstein B4, dè gasdruk vervangingsdemper welke constante werking garandeert.


Bilstein's B4 DampTronic past zich in milliseconden aan op de situatie. Eerste montage op de Nissan GT-R !De Bilstein B4 LM is Bilstein's luchtvering module. In samenwerking met Mercedes-Benz heeft Bilstein een systeem ontwikkeld om ultiem rijcomfort te garanderen.
 


Voor optimalisatie van de dempingswaarde in combinatie met standaard vering is de Bilstein B6 de optimale schokdemper, ook bij zware belasting.
 De Bilstein B6 OffRoad kenmerkt zich door een langere dempingsslag en all terrain specificaties.

 
 

Voor een combinatie van sportief rijden zonder verlies van comfort is Bilstein's B8 gasdrukdemper de ideale oplossing in combinatie met standaard sportwagenveren of de meeste verlagingsveren.De Bilstein B8 Komfort schokdemper is er voor de liefhebbers van meer dan het standaard aanwezige comfort op de auto. Bilstein is er in geslaagd dat extra stuk comfort te bieden, de auto ongeveer 2,5 centimeter te verlagen en eveneens een stabieler weggedrag te bieden met de B8 Komfort.
 

Eibach
Eibach Pro-Dampers
schokdempers zijn de ideale schokdempers als aanvulling op reeds gemonteerde Eibach Pro-Kit verlagingsveren. Deze schokdempers zorgen voor een harmonisch weggedrag waarbij zowel comfort als stabiliteit er duidelijk op vooruitgaan.
  


  
Koni
De Koni Special schokdemper zorgt voor betere wegligging, superieur comfort en verhoogde stabiliteit. De uitgaande slag is instelbaar.


Moderne techniek met klassieke uitstraling voor een scala aan voertuigen uit het verleden. Dat is de Koni Classic schokdemper met instelbare uitgaande slag.
 
 
       
De Koni Heavy Track is er voor beter rijgedrag op zowel verharde als onverharde ondergrond. Instelbare dempingsslag voor persoonlijke dempingswensen op verschillend terrein en een versterkte constructie voor een lange levensduur.
 


Koni's RAID schokdempers zijn er voor gebruik onder alle extreem onverharde condities. Net als de Heavy Track met instelbare dempingswaarden en versterkt voor een lange levensduur.
 
 

Een onovertroffen prijs/kwaliteitsverhouding bieden Koni STR.T schokdempers. Geschikt voor reeds tot 40 mm verlaagde auto's en individueel afgestemd op de meeste  autotypes.

 

De Koni FSD (Frequency Selective Damping) schokdempers van Koni zijn het resultaat van baanbrekend ontwikkelingswerk. Zie hoe het werkt!

 
 
De gele Koni Sport schokdemper is sinds jaar en dag een begrip in de schokdemperwereld. Eén van de best mogelijke keuzes voor een sportieve afstemming van het onderstel als aanvulling op reeds gemonteerde verlagingsveren.  
 
 
 

KW
De door KW Suspension ontwikkelde gasdruk Sport dempers zijn ter vervanging van standaard schokdempers een aanzienlijke verbetering. Tevens een goede keus wanneer een auto reeds meer dan 40mm verlaagd is door middel van verlagingsveren
.    
ST
ST Sport schokdempers, 'made by KW',  kenmerken zich door een lange levensduur en geven de auto een sportief karakter.