Banden

 
 
De bandenexpert
Bandencentrum Jan Steverink heeft zomerbanden, winterbanden en motorbanden voor u. Ieder type band is uniek en kent zijn eigen specifieke opbouw, samenstelling en kenmerken. Het is dan ook raadzaam in overleg met de experts van Bandencentrum Jan Steverink te bepalen welke banden voor uw auto en uw rijstijl geschikt zijn. 


Banden voor alle omstandigheden bij Bandencentrum Jan Steverink    
 
 
Met winterbanden veilig op weg van oktober tot april
Voor uw maximale veiligheid adviseren wij u autorijden op winterbanden van Oktober tot April. Wel of geen zachte herfst of milde winters, moderne winterbanden zijn dermate doorontwikkeld dat zij met ingang van oktober al voordelen bieden ten opzichte van zomerbanden. Goede winterbanden garanderen namelijk niet alleen grip bij sneeuw maar doen het met name ook beter op een droog en nat wegdek bij lage temperaturen. De rubbersamenstelling en profielvormgeving van winterbanden garanderen immers meer grip en een kortere remweg dan zomerbanden bij lage temperaturen. Al bij temperaturen rond de 10 graden doen winterbanden het beter dan zomerbanden. Bij temperaturen rond het vriespunt aan de grond worden de voordelen van winterbanden overduidelijk. 
Gemiddeld staat u met winterbanden bij een noodstop op een besneeuwde weg vanaf 80 km/uur 42 meter eerder stil ten opzichte van dezelfde remactie met zomerbanden! Zo'n groot verschil in remweg ontstaat ook op een beijzelde of met rijp bedekte weg. Wanneer u daarbij stilstaat en bedenkt wat de gevolgen kunnen zijn van doorrijden (=doorglijden) op zomerbanden dan is de keus voor winterbanden van herfst- tot paasvakantie snel gemaakt.

Motorbanden op advies van onze motorbanden specialist
Bandencentrum Jan Steverink's motoren specialist heeft jarenlange ervaring op het gebied van motoren en motorbanden. Wij verkopen alle a-merk motorbanden zoals Bridgestone, Continental, Dunlop, Metzeler, Michelin en Pirelli. 
 
TIP: Kijk ook eens naar onze motorbandenberichten , bandenberichten en winterbandenberichten.
                              

 
  
Klik HIER om direct naar banden in de webshop te gaan. Ontwerpen van banden

Van banden wordt niet alleen verwacht dat ze grip en tractie bieden, ze moeten er ook nog eens goed uitzien en niet te veel geluid produceren. Het ontwerpen van een loopvlak is daarom een boeiende procedure.
Bij het ontwerpen van een voertuig is het loopvlakpatroon een sleutelfactor om het in de showroom te doen opvallen. Dit is een van de redenen waarom bandenfabrikanten veel tijd en geld besteden aan het ontwikkelen van hun banden.
Lees hier meer over hoe Michelin haar banden ontwikkeld.


Structuur van banden
Op het eerste gezicht lijkt het simpel zo'n band. Nemen we de stuctuur onder de loep dan zien we dat er heel wat bij komt kijken om de beoogde eigenschappen te verwezenlijken.
Een band is een complex staaltje van spitstechnologie, bestaat uit verschillende bestandelen waarvoor een grote verscheidenheid van grondstoffen is gebruikt, en is essentieel voor uw veiligheid en de efficiënte werking van uw voertuig
Lees hier meer over de structuur van een band.

Vermelde taal op banden
Veel informatie over de kenmerken van een band vindt op zijwand van de band. Maar wat betekent het allemaal? Hier vindt u de antwoorden (Klik vervolgens daarbij vooral ook op 'Hoe leest u een band?' ).
 
 

Auto specifieke banden
Steeds meer automerken en types worden geleverd met banden welke specifiek ontwikkeld zijn voor toepassing op betreffend automodel. De verschillen ten opzichte van de standaard op alle auto's passende banden kunnen bijvoorbeeld zitten in karkas opbouw, karkasdikte, rubbersamenstelling, profielvormen en/of loopvlakdikte. Bijvoorbeeld:
 

Een greep uit mogelijk aanvullende coderingen op voor uw auto geschikte banden met een specifieke toepassing of bijzondere eigenschap: