Specialiteiten

Banden
Bandencentrum Jan Steverink heeft dankzij jaren ervaring, moderne apparatuur en gemotiveerde, deskundige medewerkers alles in huis om uw auto of motor van de juiste banden te voorzien. Daarnaast zijn wij geselecteerd leverancier van Michelin Pilot Sport Cup2 Track Connect banden, de straatlegale circuitband welke beschikt over een sensor in de band om tijdens het circuitrijden alle benodigde data per mobiel door te geven om volledig te kunnen profiteren van deze banden. 
Verder lezen over banden.
Velgen
Het velgenaanbod is gigantisch maar welke velgen geschikt zijn voor uw auto, daarvoor heeft u de expertise nodig van Bandencentrum Jan Steverink. Wij beschikken over een uitgebreide configurator zodat u altijd zeker bent van de juiste pasvorm.
Verder lezen over velgen.


 
TPMS (TyrePressureMonitoringSystem)
Het inmiddels verplichte systeem waarbij de bandenspanning om veiligheidsredenen voortdurend gemeten wordt.
Omdat er talloze soorten en maten van het systeem zijn, afgestemd op de specifieke eisen van uw auto, is het belangrijk deze in overleg met ons aan te schaffen indien nodig.
 

Verder lezen over TPMS


Balanceren
Bij Bandencentrum Jan Steverink worden onronde velgen en/of banden gebalanceerd. Daarnaast worden hardere plekken in het rubber opgespoord om ook die mee te nemen in het balanceerproces. Hiervoor beschikt Bandencentrum Jan Steverink over de Hunter GSP9700 balanceermachine waarmee door middel van force matching iedere vorm van onbelans verholpen kan worden.
Verder lezen over balanceren.
Uitlijnen
Uw auto op de juiste banden wil nog niet zeggen dat u volop kunt profiteren van een auto met prettig weggedrag. Daarvoor moeten de wielen in de juiste stand staan. Bij Bandencentrum Jan Steverink kunt u de stand van wielen laten nakijken en vervolgens eventueel een afspraak maken voor het uitlijnen van uw auto.
Verder lezen over uitlijnen.
Uitwegen
Beschikt uw auto over een schroefset waarbij de hoogte van de auto instelbaar is dan is uitwegen voor u interessant. Daarbij wordt door meestal kleine correcties van de wagenhoogte op iedere hoek afzonderlijk bereikt dat een evenwichtige druk op de voor- en achteras ontstaat tijdens het rijden. Dit geeft een stabieler weggedrag te zien tijdens hard afremmen en accelereren.
Verder lezen over uitwegen. 

 
Verlagingsveren
Verlagingsveren monteren doet Bandencentrum Jan Steverink tot grote tevredenheid van velen al jaren. De voordelen zijn immers duidelijk; een sportiever uitziende auto met een merkbaar betere wegligging. Veelal met behoud van comfort en afhankelijk van merk en type veren zelfs met een verbeterd comfort.
Verder lezen over verlagingsveren.
   
Schokdempers
Schokdempers bepalen in combinatie met veren en banden voor een groot deel het weggedrag van uw auto. Welke schokdempers voor uw auto het meest geschikt zijn en wanneer vervanging raadzaam is kan men u bij Bandencentrum Jan Steverink op deskundige wijze adviseren.
Verder lezen over schokdempers.
Schroefsets
Schroefsets zijn op elkaar afgestemde sets van veren en schokdempers welke in hoogte en/of dempingswaarden instelbaar zijn. Altijd zullen deze sets het weggedrag van uw auto verbeteren. Om te bepalen welke schroefsets voor uw rijstijl de beste keus is kan men bij Bandencentrum Jan Steverink in overleg met u adviseren.
Verder lezen over schroefsets. 


 
  

Wielensetsopslag
Voor uw gemak kunt u uw lossen banden of complete wielen laten opslaan bij Bandencentrum Jan Steverink. Handig na de voor- en najaars bandenwissels. 
Verder lezen over wielenopslag