Winterbanden test 2015

23 november 2015

Auto Zeitung nam 14 winterbanden in de maat 185/65 R15 onder de loep waarbij de Continental WinterContact TS850, Nokian WR D4 en Michelin Alpin A4 op alle onderdelen (besneeuwd, nat- en droog wegdek) meer dan gemiddeld goed scoorden.

Enkele citaten:

'Vooral op sneeuw en op nat wegdek schittert de Conti met korte remwegen en veel grip'
 
'De nieuwe Nokian WR D4 stelt al anderen vooral op droog wegdek in de schaduw en valt op door korte remwegen en veel grip op sneeuw'  

'De Michelin Alpin A4 verdient met gemiddeld solide prestaties een aanbeveling'

Winterbanden of 4-seizoenenbandenplicht
Sinds 1 november geldt in Oostenrijk weer de weersafhankelijke winterbandenplicht voor personen- en bedrijfswagens met een gewicht tot 3500kg. Automobilisten moeten van 1 november tot 15 april onder winterse omstandigheden winterbanden of 4-seizoenenbanden gemonteerd hebben. Daarbij moet bovendien over de hele breedte minimaal 4 mm profiel aantoonbaar zijn.
Ook Duitsland, Frankrijk en Italië kennen een winterbandenplicht onder winterse omstandigheden (sneeuw, ijs, ijzel). Winterbanden en 4-seizoenenbanden dienen de aanduiding M+S (Mud en Snow) te hebben. De toevoeging van het sneeuwvlok symbool is in de VS en Canada wel maar in Europa nog niet verplicht.