VW Golf GTE en Audi A3 E-Tron verlagen en wegligging verbeteren

03 juli 2015

Bandencentrum Jan Steverink heeft met succes bezitters van de Volkswagen Golf GTE en Audi A3 E-Tron kunnen bedienen met montage van Eibach verlagingsveren. Inmiddels zijn de mogelijkheden om de wegligging van deze auto's verder te optimaliseren met behulp van uitgekiende schokdempers en verencombinaties verder uitgebreid. Een overzicht: 
stage 1
Montage van Eibach Pro-Kit verlagingsveren waardoor de A3 E-Tron en Golf GTE zo'n 3 centimeter zakken.
stage 2
De relatief hogere aslasten van de GTE en E-Tron vragen om steviger demping dan normaal. Daarom zijn nu Bilstein B8 schokdempers goedgekeurd en toegestaan in combinatie met de Eibach verlagingsveren. De B8 schokdempers van Bilstein kenmerken zich door een sportieve dempingsinslag en een geoptimaliseerde wegligging met behoud van comfort. 
stage 3
Deze optie biedt een in hoogte verstelbare Eibach Pro-System schroefset bestaande schokdempers met vaste dempingswaarde en verlagingsveren welke met name voor de achteras specifiek geschikt zijn voor de GTE en E-Tron.  

stage 4
Een set Bilstein B14 schokdempers met vaste dempingswaarde en Eibach verlagingsveren biedt het voordeel van hoogteverstelling naar eigen smaak. Daarbij zijn de veren rondom verzwaard voor specifiek gebruik op de GTE en E-Tron.
stage 5
Om een ultrasportief GTI gedrag te creëren bij de GTE en de E-Tron wordt een combinatie van Bilstein B16 schokdempers en verzwaarde Eibach verlagingsveren aanbevolen. Daarmee kan zowel autohoogte en dempingswaarden naar behoefte ingesteld worden.