Tesla uitlijnen van groot belang

05 november 2014

Met de juiste wielstanden rijden is voor iedere auto belangrijk om een optimale wegligging en tegelijkertijd een gelijkmatige bandenslijtage te garanderen. Voor een Tesla met zijn grote vermogen en voor sportief rijden afgestelde onderstel zijn die wielstanden al helemaal van groot belang. Door het buitengewoon hoge koppel dat de electromotoren genereren is er continu een enorme trekkracht paraat. Wanneer daar gretig gebruik van wordt gemaakt is uitlijnen om de juiste wielstanden te garanderen absoluut noodzakelijk. Mochten sporing en wielvlucht afwijken van de geadviseerde afstellingen dan kunnen de banden er na iets meer dan 10.000 km als volgt uitzien:

Waar de witte strepen aan de binnenkant van bandschouder zichtbaar zijn is de band tot op het staaldraad versleten terwijl het loopvlakprofiel op de buitenste helft van de band nog een acceptabele profieldiepte te zien geeft. Dit is het gevolg van een foutieve sporing welke in combinatie met de standaard negatieve wielvlucht ('camber') deze bijzonder ongelijke slijtage te zien geeft.
De oplossing is vakkundig uitlijnen bij Bandencentrum Jan Steverink waarbij in dit geval tegelijkertijd Brock B32 velgen met 245/40-R20 Yokohama WDrive winterbanden gemonteerd zijn als èèn van de voor een Tesla mogelijke wintersetcombinatiesBron: Bandencentrum Jan Steverink