SportAuto zomerbandentest 2018

30 april 2018

SportAuto koos voor haar Ultra High Performance zomerbandentest een testauto welke de banden tot aan de limiet op de proef zou kunnen stellen. Een 370 pk sterke state-of-the-art BMW M2 werd het, inclusief gesmede BMW M performance 763M velgen voor een zo laag mogelijk onafgeveerd gewicht. Voor de test werd uiteraard gekozen voor de originele bandenmaten 245/35R19 voor en 265/35R19 achter. 

Michelin Pilot Sport 4S (alweer) testwinnaar
Getest werden de Michelin Pilot Sport 4S, Conti SportContact 6, Falken Azenis FK510, Hankook Ventus S1 EVO2, Nankang Noble Sports NS20 en Toyo Proxes Sport. De Nankang banden bleken het zowaar als veruit de goedkoopste banden op nat wegdek niet slecht te doen maar miste vooral precisie op droog wegdek. Niet echt wat je wil om te kunnen profiteren van de rij-eigenschappen van een sportieve auto. Beter deden het dan de Toyo, Falken en Hankook banden.
Een klasse apart toonden zich op de M2 echter de Continental en Michelin banden waarbij de laatstgenoemde uitgeroepen werd tot testwinnaar. Kenmerkend voor de Michelin Pilot Sport 4S aldus SportAuto: 'Uitstekende glasheldere feedback, uitstekende spoorvastheid, hoge stuurprecisie en altijd in te schatten autoreacties'.