SportAuto's 225-40-R18 zomerbandentest 2013

21 maart 2013

SportAuto heeft tien actuele banden in de maat 225/40/R18 getest op een A-klasse Mercedes. Daarbij kwam de Dunlop Sport Maxx RT als beste band naar voren, volgens SportAuto èèn van de meest evenwichtige banden uit de test met een goede stuurprecisie en uitstekende remprestaties. Bovendien blijven de prestaties constant, ook na tien circuitronden op de grens van haar mogelijkheden.

Dunlop, Goodyear en Michelin zeer aan te bevelen 
Behalve de Dunlop Sport Maxx RT kregen ook de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 en de Michelin Pilot Sport 3  het predikaat 'zeer aan te bevelen' mee. Dit trio werd gevolgd door achtereenvolgens de Continental SportContact 5, Nokian Z Line, Hankook S1 Evo 2, Pirelli P Zero en Bridgestone S001.
Opvallend daarbij de afbraak van de Conti welke na enkele circuitronden al complete stukken rubber verloor, tot aan het karkas toe. Een normaal gesproken fijne band zolang er niet het uiterste van gevergd wordt is de conclusie van SportAuto. Hekkensluiters bleken de Vredestein Ultrac Vorti en Falken Azenis FK 453 te zijn, beiden onder de maat op het nat.

     

 Bron: SportAuto