Ondersteltuning en betere banden voor VW Golf

27 mei 2014

Wereldwijd zijn er miljoenen Volkswagen Golf's verkocht aan uiteindelijk tevreden klanten. Toch is, ongeacht het bouwjaar, ook een Volkswagen Golf te verbeteren wanneer het gaat om;

preciezer sturen betere wegligging meer stabiliteit meer comfort minder brandstofverbruik minder bandenslijtage stillere banden individuele styling

 

Positieve bijdrage aan weggedrag en comfort
Zo kan ieder willekeurig type Volkswagen Golf profiteren van banden met een lage rolweerstand waardoor het brandstofverbruik zal dalen. Bijvoorbeeld door montage van Dunlop Sport BluResponse banden. Tegelijkertijd gaat het om een band welke een positieve bijdrage levert aan het weggedrag en comfort van de Volkswagen Golf.
Voor een optimaal resultaat is daarbij de juiste bandenspanning en stand van de wielen, in te stellen door middel van uitlijnen, van belang.
Om het weggedrag nog verder te verbeteren is montage van verlagingsveren te adviseren, gebruikmakend van bijvoorbeeld een Eibach Pro-Kit verenset. Deze verlaagt de Golf enkele centimeters waardoor de auto er niet alleen wat gestroomlijnder uitziet maar merkbaar beter weggedrag en comfort zal bieden.
Voor diegenen die hun Volkswagen Golf bovendien willen opwaarderen met een fraai ontwerp lichtmetalen velg is er een enorme keuze aan op uw Volkswagen Golf passende velgen van uitstekende kwaliteit in de webshop.  

 

 

Prioriteiten Volkswagen Golf GTI, R32 en R bestuurders
Bestuurders van een Volkswagen Golf GTI, R32 of R zullen dan weer hun eigen prioriteiten hebben zoals messcherp instuurgedrag en een zo hoge mogelijke mate van grip en rijplezier. Om dit te bewerkstelligen adviseren wij montage van als goed tot zeer goed geteste high performance banden als bijvoorbeeld Dunlop Sport Maxx RT,  Michelin Pilot Super Sport of Hankook Ventus V12 evo2 banden.
Vaak worden deze banden gemonteerd op lichtmetalen velgen welke voor een persoonlijk accent zorgen. Zo is er bijvoorbeeld voor de huidige Volkswagen Golf GTI al een ruim velgenaanbod in de Bandencentrum Jan Steverink webshop.
De voordelen van de banden komen nog beter tot hun recht wanneer ze gebruikt worden op een Volkswagen Golf met aangepast onderstel. Dat wil zeggen met betere veren en schokdempers, bij voorkeur als te verstellen (schroef)set. Hiervoor adviseren wij gebruik te maken van het aanbod aan kwaliteitsmerken als Bilstein, Eibach, H&R, KW en ST suspension, welke stuk voor stuk onderstelcomponenten leveren die voor ieder type VW Golf op maat gemaakt zijn.

 

Volkswagen Golf on track? 
Volkswagen Golf rijders welke regelmatig op een circuit te vinden zijn zullen het uiterste van hun Golf vragen. Zij prepareren hun auto onder meer door montage van een verstelbare schroefset en voor circuitgebruik geschikte sportbanden als de Dunlop Sport Maxx Race of Michelin Pilot Sport Cup. Ook hier in combinatie met daarvoor geschikte velgen. Behalve uitlijnen wordt voor circuitgebruik uitwegen aangeraden. Daarbij wordt gezorgd voor een evenwichtige verdeling van het autogewicht over de vier autohoeken waardoor een zo stabiel mogelijke wegligging en optimale grip wordt bereikt.Bron: Bandencentrum Jan Steverink