Michelin winnaar AutoBild test

04 maart 2019

In de voorronde van AutoBild's grote zomerbandentest moest Michelin nog nipt voorrang geven aan Goodyear. In de finale werd orde op zaken gesteld toen bleek dat Michelin met de Pilot Sport4 de enige was met een top-notering op zowel droog als nat wegdek. Op het natte deelde de Michelin Pilot Sport4 de eer met de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5, Falken Azenis FK510 en Pirelli P Zero.  Op het droge kon alleen de Hankook Ventus S1 Evo in de buurt blijven van de superieure Michelin Pilot Sport4, in deze AutoBild test op een BMW 1-serie in de maat 225/45-R17.

Opmerkelijke beoordelingsverschillen
Dat test beoordelingen behalve op feiten ook gebaseerd zijn op subjectieve meningen bewijst de tegenstrijdigheid in de waardering voor Dunlop's Sport Maxx RT2 in twee verschillende testen. Zo test AutoBild de Dunlop Sport Maxx RT2 als redelijk goed op nat wegdek en 13e in de rangorde terwijl Gute Fahrt dezelfde bandmaar dan in de maat 225/40-R18 op een VW Golf, als zeer goed en 3e op het podium beoordeeld !
Ook bijzonder: AutoBild test de Pirelli P Zero als niet meer dan 'goed' op droog wegdek en 8e in de rangorde terwijl AutoBild Sportscars de band in 245/45R18 op een 5-serie BMW uitroept als testwinnaar met de waardering 'voorbeeldig' op droog.......