Installeer uw eigen Michelin Track Connect bandenmanagement

11 oktober 2019

Michelin introduceerde recentelijk haar Track Connect bandenmanagement. Een revolutionair, baanbrekend concept waarbij men tijdens het rijden digitaal informatie krijgt over het welzijn van de banden.  Zaken als bandentemperatuur en bandenspanning, van grote invloed op de werking van banden, worden daarbij in realtime weergegeven op een uw mobiel display. Vervolgens wordt door het Michelin Track Connect systeem zelfs berekend wat u het beste kunt doen om een optimale werking van de banden te bewerkstelligen, in de meeste gevallen een geadviseerde bandenspanningswijziging per hoek van de auto.

Om te beginnen voor trackday gebruik
Het systeem is uiteraard bijzonder handig voor circuitgebruik waarbij men een zo'n uitgewogen mogelijke wegligging beoogt voor het meeste rijgenot. Niet verwonderlijk dan ook dat Michelin het systeem om te beginnen toepast op haar Michelin Pilot Sport Cup2 streetlegal trackdaybanden met de toevoeging Connect. In deze banden zit aan de binnenkant in het midden een behuizing voor het plaatsen van een sensor welke alle mogelijke informatie doorgeeft aan een ontvanger welke centraal in het interieur geplaatst wordt. Die centrale eenheid stuurt de gegevens en adviezen naar een op het dashboard te plaatsten mobiele telefoon, met andere woorden uw persoonlijke bandenmanagement!

Track Connect test zeer positief
Het gerenommeerde Britse tuningsbedrijf voor ultra high performance cars Litchfield heeft tijdens een trackday op het circuit van Silverstone het Track Connect systeem uitgeprobeerd. Daarbij werden twee company cars ingezet, een Porsche 911 991.2 en een Nissan GT-R met achter het stuur een ervaren coureur. Men was al snel onder de indruk van de door het Track Connect systeem verstrekte informatie. Zie hier de eerste bijzonder positieve indrukken van het Litchfield team.

Exclusief verkooppunt 
Bandencentrum Jan Steverink is door Michelin op grond van haar expertise geselecteerd als verkoop- en montagepunt van het Track Connect systeem en de Michelin Pilot Sport Cup2 Connect banden. Deze banden vindt u uiteraard ook in onze webshop.