Eibach Anti Roll Kits voor meer stabiliteit

06 juni 2018

Eibach is vooral bekend om haar verlagingsveren welke een auto er niet alleen beter uit doen zien maar ook zorgen voor een aanmerkelijk beter weggedrag. Behalve verlagingsveren is Eibach echter ook specialist in het produceren van zogenaamde Anti Roll Kits. Dat zijn sets van stabilisatoren die ter hoogte van voor- en achteras gemonteerd worden en onnodige bewegingen ('roll') van de auto bij richtingsveranderingen tot een minimum reduceren. Na montage van een Eibach Anti Roll-Kit heeft een auto dan ook minder last van onder- dan wel overstuur. 

De ideale combinatie
Om volledig te profiteren van de montage van een Eibach Anti Roll Kit is als ideale combinatie het toepassen van eerder genoemde Eibach verlagingsveren aan te raden. Daarbij bestaat de keus uit Eibach Pro-Kit Performance Springs en Eibach Sportline Sport Performance Springs. Beide sets zorgen voor verbeterde wegligging bij vrijwel gelijkblijvend comfort. De Pro-kit verlaagd, afhankelijk van het type auto, tot 40mm terwijl de Sportline een sportief karakter kent bij verlaging tot 50mm, ook weer afhankelijk van de auto. Met onze onderstelspecialist kunt u eventueel overleggen welke toepassing voor uw auto en rijstijl het beste is.

Complete modules
Hoewel de combinatie van Eibach stabilisatoren en verlagingsveren uitstekend samengaat met originele schokdempers is er ook de mogelijkheid complete Eibach Suspension Modules samen te stellen. Daarbij komen dan Bilstein schokdempers in beeld waarmee veren, dempers en stabilisatoren zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. Zo is er de Eibach B12 Pro Kit en Eibach B12 Sportline dempers met verensets. Met onze onderstelspecialist kunt u eventueel overleggen welke toepassing voor uw auto en rijstijl het beste is.