Dunlop, Conti en Nokian testwinnaars

26 maart 2019

De jaarlijkse zomerbandentest door de Automobil Club Europa is dit jaar uitgevoerd in de populaire maat 205/55 R16. Een maat welke standaard te vinden is onder veel compacte auto's als bijvoorbeeld een VW Golf, Opel Astra of Ford Focus. De test kwam tot stand in samenwerking met het GTU (Gesellschaft Technische Uberwachung) en de Oostenrijkse automobielclub ARBO. Daarbij is men niet over 1 nacht ijs gegaan maar zijn er gedurende het afgelopen half jaar op meerdere locaties testen uitgevoerd. 

Verrassende winnaar
De uitslag was verrassend waar het gaat om de testwinnaar, de Nokian Wetproof. De Finse winterbandenspecialist Nokian is hiermee met de Wetproof doorgedrongen tot de gebruikelijke kopgroep van zomerbandenwinnaars, in dit geval samen met de Dunlop Sport BluResponse en de Continental PremiumContact 6. Beiden eveneens beoordeeld als 'sehr empfehlenswert'. 
Op het onderdeel eigenschappen op nat wegdek eindigden de Nokian, Dunlop en Conti op het podium, op het droge deden achtervolgens de Continental PremiumContact6, Bridgestone Turanza T005, Dunlop Sport BlueResponse en de Hankook Ventus Prime3 het voortreffelijk. Ook onverwacht bleven favorieten Michelin Primacy4 en Pirelli Cinturato P7 op afstand.