Dubbele winst voor Michelin in Sportauto magazine bandentesten

24 maart 2020

Het Duitse magazine 'Sportauto' heeft er voor gekozen haar jaarlijkse bandentest op te splitsen in Ultra High Performance, Ultra Ultra High Performance en Semislick/Cup banden. Getest werd er in de maat 245/35-ZR19 op een Mercedes-Benz AMG A45S. Conti won het met haar Continental SportContact 6 in de eerste categorie vrij makkelijk van Goodyear's Eagle F1 Asymmetric 5 terwijl Nokian, Vredestein en Toyo op gepaste afstand volgden. 

Dubbele winst voor Michelin
In de categorie UUHP was het Michelin's Pilot Sport 4S welke Goodyear's Eagle F1 SuperSport het nakijken gaf. Met name op nat wegdek ging de voorkeur naar Michelin nadat de testen op droog nog een gelijk spel was. Ook in de categorie van voor de weg toegelaten Semislicks ging de winst naar Michelin met haar inmiddels wereldwijd bijzonder populaire Pilot Sport Cup2 welke met gemak Bridgestone's Potenza S007 RS versloeg. 
De Michelin Pilot Sport Cup2 is er overigens ook als Pilot Sport Cup 2 Connect band waarmee via een app op uw telefoon de toestand van de banden real time via het Track Connect systeem kunt volgen!