Corvette meeting zeer geslaagd!

23 juni 2016

De onlangs gehouden meeting van de Heartbeat Corvette Club bij Bandencentrum Jan Steverink kan als zeer geslaagd bestempelt worden. Aangenaam weer, een flinke opkomst en enthousiaste clubleden kenmerkten de dag.
Thema van de dag was 'uitlijnen' waarbij aan de hand van enkele voorbeelden werd getoond wat er allemaal bij komt kijken om het onderstel van een Chevrolet Corvette volledig tot zijn recht te laten komen. Enkele uitverkorenen vielen de eer te beurt hun geliefde Corvette ook daadwerkelijk uitgelijnd te krijgen door ervaren uitlijner Eric met assistentie van Torsten. Dat werd bijzonder op prijs gesteld gezien de reactie van een van hen op het clubforum:

'Heb het geluk gehad om de C3 (foto boven) uit te mogen laten lijnen. Mijn probleem was dat, als je b.v. op de grote weg iemand inhaalde (jaja, ook dat gebeurd wel met een 1969 Corvette) je na het teruggaan op je eigen baan de auto altijd moest "opvangen en corrigeren". Daarnaast had ik het probleem dat het stuurgedrag nogal onstabiel was.
Nadat de auto op de brug was gezet bleek dat er nogal wat mis was, speciaal de achterwielen stonden erg verkeerd. Degene die het genoegen mochten smaken om aanwezig te zijn hebben de auto van "krakkemikkig" om zien bouwen naar, wat mij betreft, vrijwel perfect. Daarnaast bleek dat de Carbon achtervering to hoog was opgeschroefd waardoor de auto te veel nadruk legde op de besturing. Resultaat van de aanpassingen is dat hij stuurt zoals het behoord (had ik nog niet meegemaakt) en ook het veercomfort beduidend verbeterd is. (ligt waarschijnlijk aan het lager staan van de achterzijde).

Kortom een verschil waar je soms alleen maar van kunt dromen. Als ik dit bedrijf eerder gekend had, was het meer dan de moeite waard geweest om bij het vernieuwen van banden ook eens te laten kijken naar de uitlijning (was beslist ook wel door hen geadviseerd). Eigenlijk is dit voor iedere auto een must. Ik kan een ieder verzekeren dat ik dit niet schrijf op verzoek van Steverink maar omdat ik waanzinnig tevreden ben met iets wat ik vooraf niet kende.' 

Fotoimpressie van de dag.