Continental winterbanden testwinnaar

18 september 2014

Auto, Motor und Sport brengt als eerste dit seizoen een winterbanden vergelijkingstest waarbij niet alleen de nieuwe Goodyear UltraGrip 9 maar ook de nieuwe Michelin Alpin 5 het opneemt tegen de gevestigde orde als Conti's TS850, Dunlop's WinterSport 4D en winnaar van de eerste winterbandentest dit seizoen, Nokian's WR D3.
Beide nieuwelingen vestigen zich volgens de bevindingen van de testers meteen in de kop van het klassement maar kunnen niet voorkomen dat Continental met de WinterContact TS850 met de eer gaat strijken en als enige winterband in deze test het predikaat 'zeer aanbevolen' meekrijgt. Dit voorrecht heeft de Conti TS850 te danken aan 'zeer uitgewogen prestaties op alle wegoppervlakten tijdens een midden-europese winter'. Getest werd er in de veel gevraagde maat 205/55-16. 
Goodyear eerste keus bij ESP
Goodyear's UltraGrip 9 komt nog het dichtst bij de hoge waarderingen voor de Conti en is daarom eerste keus wanneer er sprake is van ESP op een auto. Daar reageert de Conti namelijk minder goedmoedig op en verliest terrein. Nieuweling Michelin Alpin 5 presteert weliswaar uitstekend op besneeuwde en natte ondergrond maar dit gaat volgens AMS enigzins ten koste van rijeigenschappen op droog wegdek. Nokian's WR D3 daarentegen floreert als vanouds op een koude droge weg en is een zeer goede winterband op sneeuw. Zijn iets mindere wegliggingseigenschappen op nat wegdek laten de Nokian in deze test belanden achter de Conti, Goodyear, Dunlop en Michelin winterbanden.
Bron: Auto, Motor und Sport