Brede winterbanden presteren bewezen beter

15 december 2014

Een interessante vergelijking is gedaan door AutoBild Sportcars ;
tijdens hun recente brede winterbandentest vergeleek men de prestaties van de met het predikaat 'voorbeeldig' bestempelde Michelin Pilot Alpin PA4 met een zomerband. In vergelijking met een zomerband leverde de Michelin Pilot Sport PA4 tienmaal zoveel trekkracht in de sneeuw en was de remweg vanuit 50 km/u naar stilstand bijna driemaal korter!
 

Brede winterbanden nu ook grote voordelen op sneeuw en ijs
Het idee dat winterbanden bij voorkeur smaller zouden moeten zijn is inmiddels wel achterhaald dankzij uitstekende prestaties van moderne brede winterbanden op natte en droge ondergrond. Maar dat de huidige brede winterbanden nu ook al op sneeuw en ijs grote voordelen bieden is voor velen nog nieuw. Tijdens een slalomtest in de sneeuw bleken de overdraagbare zijdelingse krachten van de Michelin Pilot Alpin PA4 winterbanden tweemaal zo groot als de zomerbanden te zijn zodat een direct en veilig insturen gewaarborgd blijft onder winterse omstandigheden.
Uit de vergelijkingstesten bleek verder dat brede winterbanden niet meer benzine verbruikten of meer lawaai maakten dan een zomerband.

 

Michelin Pilot Alpin PA4 op hoog niveau
AutoBild Sportcars ten slotte over de op een BMW M 135i in de maat 235/35 R19 geteste Michelin Pilot Alpin PA4: "Sportief winterprofiel met uitgewogen prestaties op hoog niveau, een direct reagerend stuurgedrag, goede trekkracht en stabiele zijdelingse krachten op sneeuw, korte remwegen onder alle winterse omstandigheden, aangenaam comfortabel en weinig rolweerstand."  

 


Bron: AutoBild Sportscars