Brede winterbanden getest

24 september 2014

AutoBild Sportscars' redactie meldt enthousiast dat de opvatting dat winterbanden vooral smal moeten zijn definitief achterhaald is. Sterker nog, op droge en natte weg is de moderne brede winterband de smalle versies absoluut de baas met betere bochtendynamiek en kortere remwegen.
Na uitvoerige testen in de forse maat 235/35 R19 op een BMW M 135i worden met name Pirelli's Winter Sottozero 3 en Michelin's Pilot Alpin PA4 voorbeeldig genoemd. Over de Pirelli: "De winterkoning met uitstekende rij-eigenschappen" en over de Michelin: "Sportief winterprofiel met uitgewogen prestaties op hoog niveau, een direct reagerend stuurgedrag, goede trekkracht en stabiele zijdelingse krachten op sneeuw, korte remwegen onder alle winterse omstandigheden, aangenaam comfortabel en weinig rolweerstand."
Ook de Continental WinterContact TS 850P liet uitstekende prestaties zien ("Overtuigende winterband") terwijl Vredestein's Wintrac Xtreme S en Nokian's WR A3 wat steken laten vallen met respectievelijk een lange remweg op droog en onderstuur op sneeuw.

Bron: AutoBild Sportscars