AutoBild's winterbandentest

08 oktober 2014

De meest uitgebreide winterbandentest komt jaarlijks traditioneel van het duitse AutoBild. Men begon dit jaar met 50 merken winterbanden in de maat 225/50R17 waarbij in de voorrondes na remproeven op nat (vanaf tempo 80 km/u) en besneeuwd wegdek (vanaf 50 km/u) de 34 slechts remmende banden afvallen.
Daarbij kwamen ook nu weer schrikbarende resultaten naar voren waarbij geconcludeerd wordt dat het grootste deel van de aangeboden winterbanden een potentieel gevaar vormen voor de veiligheid. Tussen de best remmende winterband op nat wegdek, de Pirelli Sottozero Serie 3, en de slechts remmende winterband, de Sonny WOT 18, zat maar liefst 17 (zeventien!) meter verschil. 

Voorbeeldig presterende finalisten
Onder de 16 finalisten vinden we behalve de gevestigde orde ook verrassende namen als Barum, Westlake, Goodride en Cooper langskomen.
Uiteindelijk zijn het dan toch weer Conti's WinterContact TS850, Dunlop's SP Winter Sport 4DMichelin's Alpin A4 en Nokian's WR D3 welke het predikaat 'voorbeeldig' meekrijgen. Verder blijkt de Uniroyal MS plus 77 een absolute topper in de sneeuw, de Pirelli Sottozero Serie 3 over de kortste remweg op droog en nat wegdek te beschikken en Goodyear's UltraGrip 8 Performance naast goede prestaties op nat wegdek het meeste comfort te bieden. Voor Nokian betekent het overigens dat zij al meer dan 30 testoverwinningen in de loop der jaren behaald hebben.

Bron: AutoBild