ANWB winterbandentesten

24 september 2014

De ANWB heeft de winterbandentesten zoals uitgevoerd door haar zusterorganisatie de ADAC kenbaar gemaakt. Traditioneel worden bij deze testen veel voorkomende maten voor kleine tot middelgrote auto's gehanteerd. 

In de kleine 175/65 R14 maat vallen daarbij positief op; de Continental ContiWinterContact TS850 met topresultaten op nat wegdek en lage slijtage, de Dunlop SP Winter Response 2 met het laagste brandstofverbruik en de Michelin Alpin A4 met bijzonder lage slijtage. 
In de iets grotere en bredere 195/65 R15 maat zijn positief opvallend; de Continental ContiWinterContact TS850 met de beste prestaties op sneeuw, een laag brandstofverbruik, lage slijtage en de Bridgestone Blizzak LM001 met topprestaties op nat wegdek.

Merkwaardig
Merkwaardig is dat de reeds enige jaren bestaande Michelin Pilot Alpin A4 als vanouds in de '14 categorie zonder minpunten tot de top behoort terwijl de nieuwe Michelin Pilot Alpin A5 in de '15 groep op droog wegdek duidelijk achterblijft op een grote groep concurrenten.
Eveneens merkwaardig is het ontbreken van Nokian en Goodyear winterbanden in deze vergelijkende testen, twee merken welke regelmatig hoog scoren en een reputatie op winterbandengebied hoog hebben te houden. 

Bron: ADAC