Lange remwegen bij weinig profiel in de regen

10 oktober 2019

Het Duitse AutoBild heeft onlangs cijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat bij vermindering van profieldieptes de remweg drastisch toeneemt op een natweg. Dat klinkt logisch gezien de verminderde ruimte tussen het loopvlak en het wegdek maar dat het zulke grote gevolgen kan hebben verbaasde zelfs de redactie van AutoBild. Van drie bekende A-merken werden nieuwe banden op Volkswagen Golf's gemonteerd waarna men bij vol remmen bij 80km/u na gemiddeld 26 meter tot stilstand kwam op een wegdek met 1mm water. Bij 120km/u kwamen de Golfs na gemiddeld 59 meter tot stilstand. Dezelfde tests met de nog wettelijk toegestane 1,6 mm profiel'diepte' gaf remwegen te zien van respectievelijk 36,7 en 154,6 meter. Dat is dus bij bijna versleten banden een kleine honderd meter meer om tot stilstand te komen bij een snelwegsnelheid!

Installeer uw eigen Michelin Track Connect bandenmanagement

08 oktober 2019

Michelin introduceerde recentelijk haar Track Connect bandenmanagement. Een revolutionair, baanbrekend concept waarbij men tijdens het rijden digitaal informatie krijgt over het welzijn van de banden. Zaken als bandentemperatuur en bandenspanning, van grote invloed op de werking van banden, worden daarbij in realtime weergegeven op een uw mobiel display. Vervolgens wordt door het Michelin Track Connect systeem zelfs berekend wat u het beste kunt doen om een optimale werking van de banden te bewerkstelligen, in de meeste gevallen een geadviseerde bandenspanning per hoek van de auto. Uiteraard bijzonder handig voor circuitgebruik waarbij men een zo'n uitgewogen mogelijke wegligging beoogt voor het meeste rijgenot.

Michelin CrossClimate+ beste 4-seizoenenband

01 oktober 2019

Nadat AutoBild onlangs de tien best remmende 4-seizoenen banden selecteerde voor een uitgebreide finale test is nu de beste all-round all season band bekend. De Michelin CrossClimate+ is na testen op sneeuw, nat- en droog wegdek nog steeds een topper gebleken in het 4-seizoenen bandensegment met bovendien een langere levensduur dan zijn directe concurrenten.

Bridgestone 4-seizoenen band wint remtesten

30 september 2019

De ontwikkeling van 4-seizoenen banden gaat snel. Daarbij komen de besten in de buurt van zomer- en winterbandenprestaties. De verschillen zijn onderling bij die 'all seasons' evenwel nog groot zoals AutoBild laat zien tijdens remtesten op nat en droog wegdek bij 100 km/u. Tussen de best presterende band, de Bridgestone Weather Control A005, en de slechts presterende hekkensluiter van de 31 geteste types zat een schrikbarend verschil van 15,9 meter op nat en 7,6 meter op droog asfalt. Afstandsverschillen die in het slechtste geval potentieel dodelijk kunnen zijn.

AutoBild winterbandentest 2019

26 september 2019

Terwijl er na de voorronde van AutoBild's grote winterbandentest slechts 20 van de 53 types door mochten naar de finale zijn er in de finale maar zes in staat gebleken een topscore te behalen op een van de onderdelen sneeuw, nat of droog. Vier anderen van de twintig kregen dat ook voor elkaar maar dan ten kosten van eigenschappen op een ander onderdeel. Die zes toppers zijn volgens AutoBild de Continental WinterContact TS860, Goodyear UltraGrip Performance+, Bridgestone Blizzak LM005, BF Goodrich g-Force Winter 2, Semperit Speed-Grip 3 en Hankook Winter I'Cept RS2.

Winterbestendige Brock velgen voor Tesla

16 september 2019

Tesla's kennen een hoge aslast en vragen daarom extra sterke velgen voor het samenstellen van een winterset. Onze ervaring leert dat met name de Brock B32  voor deze auto een uitstekende keuze is; een in de afgelopen jaren bewezen weers- en hoge lasten bestendige velg.