MAK Speciale, velgen voor een maatje groter

19 maart 2019

MAK Speciale velgen zijn er om aan de vraag naar grote maten te voldoen. Denk aan grote limousines en SUV's. Daarbij gaat het om velg diameters 19 t/m 22 inch in diverse breedtes waarbij de MAK Speciale een lichte concave en de MAK Speciale D een duidelijke concave vorm kent. De beschikbare maten zijn zo samengesteld dat breedsets, achter breder dan voor, ideaal samen te stellen zijn.

Restaureren? Meten is weten!

12 maart 2019

Mocht u van plan zijn een auto restauratie op te pakken dan is vooraf meten aan te raden. Een onderstel- en wielstanden controle is daarbij eigenlijk de basis om te weten of uw project de moeite waard zal zijn. Een eenmaal verbogen chassis zal immers in de meeste gevallen nooit meer een bevredigend weggedrag opleveren. Bijgaand voorbeeld van een Robin Hood liet overigens wel een bemoedigend resultaat zien. Occasion controle? Hetzelfde geld natuurlijk ook voor een de aanschaf van een occasion. Een uitlijn controle kan daarbij veelzeggend zijn over het verleden van uw mogelijke aanwinst.

Fondmetal 9EVO, Italian Design

08 maart 2019

Het velgenmerk Fondmetal introduceert de Fondmetal 9EVO. Een velg met een eigenzinnig, sportief en typisch Italiaans design, enig-zins gecompliceerd en toch vlot ogend. De Fondmetal 9EVO zal er zijn in glanzend zilver-, zwart- en goudkleurig. Meteen maar naast een 7x17 versie in meerdere breedtes op de 18, 19 en 20 inch versies.

Michelin Pilot Sport 4 SUV

07 maart 2019

In een wereld met nog altijd stijgende aantallen SUV's is het niet verwonderlijk dat Michelin een SUV versie van haar succesnummer Pilot Sport 4 presenteert. Met name bedoeld voor sportieve, krachtige SUV's is de bestaande Michelin Pilot Sport 4 aangepast om de sterkere centrifugale krachten en hogere zwaartepunten bij dergelijke auto's aan te kunnen.

Michelin winnaar AutoBild test

04 maart 2019

In de voorronde van AutoBild's grote zomerbandentest moest Michelin nog nipt voorrang geven aan Goodyear. In de finale werd orde op zaken gesteld toen bleek dat Michelin met de Pilot Sport4 de enige was met een top-notering op zowel droog als nat wegdek. Op het natte deelde de Michelin Pilot Sport4 de eer met de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5, Falken Azenis FK510 en Pirelli P Zero. Op het droge kon alleen de Hankook Ventus S1 Evo bijblijven met de superieure Michelin Pilot Sport4 in deze AutoBild test op een BMW 1-serie in de maat 225/45-R17.

Nieuwe Goodyear F1 A5 wint voorronde AutoBild test

21 februari 2019

Opvolger van de jarenlang succesvolle Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3, de Asymmetric 5 wint prompt de voorronde van AutoBild's grote bandentest 2019! 53 bandenmerken en types werden aan rem-testen onderworpen op droog en nat wegdek om 20 finalisten over te houden voor de uitgebreide vervolgtesten. Naast de opmerkelijke binnenkomer van de nieuwe Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 nestelden zich ook onverwacht types als de Nokian Wetproof, Kenda Emera A1 KR41 en Vredestein Ultrac Vorti bij de eerste tien.