Classics velgen voor classic cars en youngtimers

18 september 2018

Classics velgen bij Bandencentrum Jan Steverink is een service aan het in populariteit winnende segment van 'classic cars' en 'youngtimers'. De door nostalgische sentimenten groeiende belangstelling voor deze groepen vraagt uiteraard ook om aanbod van kwalitatief goede, passende retro-velgen. Bandencentrum Jan Steverink heeft daarom in haar webshop een ruim aanbod aan Classics velgen voor alle nog gangbare iconen uit het verleden. Van Alfasud tot Matra Bagheera en van BMW 2002 tot Porsche 912, vrijwel alle bekende en minder bekende originele velgen designs in originele maten zijn dankzij het aanbod van Classics velgen verkrijgbaar.

MOMO velgen met Italiaanse traditie

10 september 2018

Gianpiero Moretti's MOMO is onder de liefhebbers vooral bekend als de uitvinder van het racestuur een halve eeuw geleden. Nog steeds is MOMO daarbij actief en populair. Maar ook al enige tijd kennen we MOMO velgen waarbij recentelijk de RF Series is gepresenteerd. RF staat voor 'Rotary Formed', de meest geavanceerde vorm van eendelige velgen smeden waarbij een laag gewicht samengaat met enorme sterkte. De RF Series velgen zijn veelal leverbaar in meerdere breedtes per diameter om breedsets (achter breder dan voor) mogelijk te maken. Neem bijvoorbeeld de MOMO RF-01, een Y-vormige velg welke in '19 en '20 inch geleverd wordt. Voor vrijwel alle types van Audi, BMW, Mercedes en Porsche verkrijgbaar in meerdere breedtes. Ook voor een Ford Mustang is er een breedset beschikbaar van de MOMO RF-1 terwijl er voor enkele Infiniti, Lexus en Volkswagen modellen rondom gelijke maten mogelijk zijn.

Michelin Pilot Sport 4S winnaar EVO bandentest

31 augustus 2018

Terwijl de eerste winterbandentesten over niet al te lange tijd gepubliceerd gaan worden komt EVO magazine weer met haar jaarlijkse zomerse zomerbandentest. Ditmaal zes types in de maat 235/35 R19, getest op een Ford Focus ST. Michelin's Pilot Sport 4S werd uitgeroepen tot beste all-round band hoewel Dunlop met haar SportMaxx RT2 duidelijk de beste bleek op een nat circuit, bij de besten behoorde op een droge baan en stil en vergevingsgezind was op B-wegen. Goodyear's Eagle F1 Asymmetric 3 deed het ook goed op alle drie disciplines terwijl Conti's SportContact 6 zich vooral als droog weer band profileerde. Falken's Azenis FR510 en Toyo's Proxes Sport konden in dit gezelschap geen indruk maken.  

Michelin Pilot Sport Cup 2 R banden bieden nog meer grip op het droge !

27 augustus 2018

Michelin Pilot Sport Cup 2 banden staan bekend als DE straat-legale banden voor ultieme rondetijden op circuits. Michelin heeft echter toch nog een versie van deze band ontwikkeld welke een nog scherper stuurgedrag en nog meer grip geeft, de Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Dit is bereikt door onder meer de groeven te versmallen en de bandwangen extra te versterken. Hoewel de Michelin Pilot Sport Cup 2 R een voor de weg toegestane band is mogen duidelijk zijn dat het accent, nog meer dan bij de Sport Cup 2, ligt op winst onder droge omstandigheden.

RC Design velgen presenteert de RC32

02 augustus 2018

RC Design, onderdeel van het prestigieuze  Brock Wheels, presenteert de RC32. Deze velg met zowel stijlvolle als sportieve uitstraling kenmerkt zich dankzij Brock technologie door een uitstekende afwerking. De RC Design RC32 is er in de maten 6.5x16, 7.0x17 en 8.0x18 en verkrijgbaar in meerdere 5-gaats toepassingen in 'Himalaya Grey' met gepolijst front, in 'Satin Black Matt' en 'Ferric Grey Matt'.   

Sparco Podio velgen ontworpen door OZ Racing

23 juli 2018

Het Italiaanse velgenmerk Sparco is vooral bekend bij tuningsbedrijven en toepassingen in de autosport wereldwijd. Een van Sparco's meest recente velgen is de Sparco Podio, door het befaamde OZ Racing voor haar huismerk Sparco ontworpen.