Ford Fiesta evenement bij Jan Steverink

20 augustus 2019

Eind September strijkt de Ford Fiesta S Ultimate en Rally Edition groep neer op het terrein van Bandencentrum Jan Steverink. Deze groep liefhebbers zoeken sinds een jaar contact met elkaar via een facebook pagina om ervaringen en tips uit te wisselen. Het gaat daarbij om de in 2006 in een oplage van 250 stuks geleverde Ultimate en in 2007 in een oplage van 250 stuks geleverde Rally Editions. Op basis van de Ford Fiesta S van de vijfde generatie Fiesta's werd destijds middels deze special edition's nog even sportief ogend tintje toegevoegd aan het de Fiesta welke kort daarna opgevolgd zou worden door de zesde generatie Ford Fiesta.

MotoGP Safety Car op Michelin Pilot Sport 4S banden

12 augustus 2019

De meest recente Safety Car in het MotoGP kampioenschap is de 625pk sterke BMW M8 Competition. Om onder alle weersomstandigheden snel te kunnen handelen staat deze 'Official Car of MotoGP' op Michelin Pilot Sport 4S banden.

2020 Chevrolet Corvette C8 Stingray op Michelin Pilot Sport 4S banden

22 juli 2019

De lang verwachte geheel vernieuwde Chevrolet Corvette Stingray is er! Voortaan een Corvette met middenmotor na ruim 70 jaar Corvette's met de motor voorin. De Corvette C8 Stingray staat inclusief het Z51 performance pakket op 245/35ZR19 voor- en 305/30ZR20 Michelin Pilot Sport 4S banden.

Nieuwe Ford Focus ST met model-specifieke Michelin Pilot Sport 4S DT1 banden

24 juni 2019

De met lof onthaalde nieuwe Ford Focus ST staat standaard op modelspecifieke Michelin Pilot Sport 4S banden. Het specifiek voor deze Focus ST meest geschikte loopvlak wordt aangeduid met de codering DT1 (Different Tread 1). In verband met het ten opzichte van de standaard Michelin Pilot Sport 4S banden afwijkende loopvlak wordt dan ook door Ford en Michelin ten zeerste aangeraden ten alle tijden te zorgen voor banden met dezelfde codering op een as. Iets om op te letten bij vervanging! Michelin over de DT1 codering: 'Een voertuig, origineel uitgerust met banden met deze markering presteert beter op bepaalde prestatiegebieden. Montage per 2 op dezelfde as is verplicht.'

Renault Megane RS Trophy-R pakt Ringrecord op Bridgestone Potenza S007 R.S. banden

23 juni 2019

Renault heeft met een Megane RS Trophy-R het ronderecord voor straat-legale voorwielaangedreven productieauto's op de Nurburgring Nordschleife scherper gesteld. Met een rondetijd van 7 minuten en 45,389 seconden dook Renault daarmee 9 seconden onder de gereden tijd van 7:54,360 met haar derde generatie Megane RS Trophy-R in 2014. De Renault Megane RS Trophy-R staat op speciaal voor deze auto ontwikkelde 245/35R19 93Y Bridgestone Potenza S007 banden.

Michelin Pilot Sport Cup 2 R banden bieden nog meer grip op het droge

21 juni 2019

Michelin Pilot Sport Cup 2 banden staan bekend als DE straat-legale banden voor ultieme rondetijden op circuits. Michelin heeft echter toch nog een versie van deze band ontwikkeld welke een nog scherper stuurgedrag en nog meer grip geeft, de Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Dit is bereikt door onder meer de profiel groeven te versmallen, een zachter rubber voor het loopvlak te gebruiken en de bandwangen extra te versterken. Hoewel de Michelin Pilot Sport Cup 2 R een voor de weg toegestane band is mogen duidelijk zijn dat het accent, nog meer dan bij de Sport Cup 2, ligt op winst onder droge omstandigheden.