Dezent TZ velgen, tijdloos met veel toepassingen

22 mei 2019

Dit voorjaar heeft Dezent de Dezent TZ aan haar programma toegevoegd. Een tijdloos vijf-dubbelspaaks model waarvan de spaken naar het midden toe vloeiend overlopen naar het dieper liggende hart van de velg. De Dezent TZ is verkrijgbaar in vele maten voor een breed scala aan automerken en types. De eventuele mogelijkheden voor uw auto vindt u uiteraard in onze webshop.

Max en co van 13 naar 18 inch velgen met Pirelli banden in F1

20 mei 2019

Het is al tijdje bekend maar het komt nu dichterbij, Max Verstappen en zijn Formule 1 startveld collega's staan in 2021 op 18 inch in plaats van 13 inch wielen aan de start. Dat lijkt een vanzelfsprekendheid sinds de afgelopen jaren onze straatauto's steeds meer richting 17 tot wel 23 inch gaan. Maar voor de formule 1 en dan met name bandenleverancier Pirelli betekent het bijna het wiel opnieuw uitvinden. Alle testdata kunnen dan overboord en moet er begonnen worden met een schone lei. Om niet tijdens het seizoen voor verrassingen te komen staan richt Pirelli zich al dit jaar na de F1 zomerstop op testen van banden op 18 inch velgen. Daarbij enorm geholpen door de beslissing dat de formule 2 auto's al in 2020 op 18 inch gaan rijden en zodoende dat kampioenschap een rijdend testlaboratorium gaat worden.

Classics velgen voor classic cars en youngtimers

15 mei 2019

Classics velgen bij Bandencentrum Jan Steverink is een service aan het in populariteit winnende segment van 'classic cars' en 'youngtimers'. De door nostalgische sentimenten groeiende belangstelling voor deze groepen vraagt uiteraard ook om aanbod van kwalitatief goede, passende retro-velgen. Bandencentrum Jan Steverink heeft daarom in haar webshop een ruim aanbod aan Classics velgen voor alle nog gangbare iconen uit het verleden. Van Alfasud tot Matra Bagheera en van BMW 2002 tot Porsche 912, vrijwel alle bekende en minder bekende originele velgen designs in originele maten zijn dankzij het aanbod van Classics velgen verkrijgbaar.

Niche Road Wheels Gemello, modern design

13 mei 2019

Amerikaanse velgenfabrikant Niche brengt dit jaar de Niche Gemello, zoals Niche hem zelf aankondigt met de slogan 'Modern Muscle'. Niet voor niets is de Niche Gemello gepresenteerd op een Ford Mustang! De Niche Gemello staat in het Niche Road Wheels Sport Series programma. Niche Sport Series velgen zijn gegoten monoblock velgen waarbij de spaken doorlopen tot de rand van de velg om maximale concave vormen, agressieve breedset toepassingen en veel remklauwruimte mogelijk te maken.

Bridgestone's S22 wint PS Motorrad sportbandentest

13 mei 2019

Bridgestone's Battlax Hypersport S22 is dankzij bijzonder goede prestaties op het droge nipt winnaar geworden van de jaarlijkse PS Motorrad motorbandentest. Hoewel Pirelli's Diablo Rosso Corsa II en Continental's SportAttack 3 op nat wegdek als iets beter beoordeeld werden was de op het droge wegdek opgebouwde voorsprong net genoeg voor de Bridgestone S22 om als testwinnaar uitgeroepen te worden.

OZ's HLT velgenfabricage techniek toonaangevend

13 mei 2019

OZ Racing is een begrip in velgenland. OZ Racing's I-Tech serie staat binnen het uitgebreide OZ Racing programma voor modellen waarbij alle mogelijke moderne technieken zijn toegepast om de velgen zo licht en zo sterk mogelijk te maken. Dan hebben we het bij OZ over de HLT technology wat staat voor High Light Technology. High voor het onder hoge druk walsen van het materiaal om het optimaal te comprimeren voor uiterste sterkte. Light voor een zo laag mogelijk gewicht om het onafgeveerde deel aan de auto tot een minimum te beperken wat ondermeer grote voordelen geeft in stuur gevoel en precisie. Voor wie zijn auto wil voorzien met het beste op velgengebied komt dan ook al snel bij OZ Racing Alleggerita HLT, Challenge HLT, Formula HLT, HyperGT HLT, Indy HLT, Leggera HLT, Ultraleggera HLT velgen terecht.