Michelin wint SportAuto Awards

15 november 2018

Het Duitse magazine SportAuto mag zich verheugen in een flink aantal abonnees. Wanneer dan de jaarlijkse verkiezingen onder de lezers wordt gehouden wat betreft favoriete bandenmerken dan zegt dat wel iets over gebruikerservaringen. Dit jaar is daarbij Michelin de absolute topper gebleken. Slechts in 1 van de 5 categorieën moet het de eerste plaats delen met Continental........

Borbet LX velgen in vele kleuren mogelijk

01 november 2018

Borbet LX velgen zijn standaard in meerdere kleurencombinaties standaard verkrijgbaar. Bij Borbet hebben ze namelijk niet alleen ter gewichtsbesparing de spaken uitgefreesd maar ook van de gelegenheid gebruik gemaakt die ruimtes met een kleur in te vullen. Zo zijn legio mogelijkheden ontstaan de Borbet LX op individuele wensen af te stemmen. Vooralsnog zijn de maten 8.0x19 en 8.5x19 verkrijgbaar met ingang van de lente 2019. Meerdere maten volgen daaropvolgend.

Bilstein B14 XL veren en dempers schroefset tot 65 mm verlaging

30 oktober 2018

De gerenommeerde schokdemper fabrikant Bilstein heeft de B14 XL schroefset ontwikkeld welke bij geselecteerde montagebedrijven verkrijgbaar is.  Met deze veren- en demperscombinatie kan op verantwoorde wijze tot wel 65mm verlaagd worden. Met behoud van comfort en een aanzienlijke winst in weggedrag. Deze B14 XL is bij ons verkrijgbaar voor de Seat Leon 5F, Skoda Octavia 5E en Volkswagen Golf 7.  

Classics velgen voor classic cars en youngtimers

20 oktober 2018

Classics velgen bij Bandencentrum Jan Steverink is een service aan het in populariteit winnende segment van 'classic cars' en 'youngtimers'. De door nostalgische sentimenten groeiende belangstelling voor deze groepen vraagt uiteraard ook om aanbod van kwalitatief goede, passende retro-velgen. Bandencentrum Jan Steverink heeft daarom in haar webshop een ruim aanbod aan Classics velgen voor alle nog gangbare iconen uit het verleden. Van Alfasud tot Matra Bagheera en van BMW 2002 tot Porsche 912, vrijwel alle bekende en minder bekende originele velgen designs in originele maten zijn dankzij het aanbod van Classics velgen verkrijgbaar.

Brock B40, een ingetogen sportieve velg

19 oktober 2018

Brock's meest recente aanvulling op haar programma, de Brock B40, kenmerkt zich door een ingetogen, sportieve en moderne uitstraling. Daarnaast is de bekende Brock kwaliteit natuurlijk ook weer van toepassing op deze Brock B40 welke bovendien winterbestendig is. De B40 is er als '19 en '20 velg in meerdere breedtes en uitsluitend in de chique-sportieve afwerking Ferric Grey Matt.

AutoBild's grote winterbandentest: 4 van de 51 voorbeeldig

18 oktober 2018

De jaarlijkse grote winterbandentest van AutoBild, welke overgenomen wordt door Autoweek, bracht vier winnaars naar voren. Vier winterbanden van de 51(!) waarvan men nauwelijks iets negatiefs kon zeggen en daarom als 'vorbildlich' bestempeld werden. Op de eerste plaats en daarmee testwinnaar de Dunlop Winter Sport 5 welke alle beproevingen probleemloos doorstond en bovendien een relatief gunstige prijs kent. Vervolgens de Continental WinterContact TS860 welke uitblonk op nat wegdek, de Kleber Krisalp HP3 met de meeste tractie in de sneeuw en de Fulda Kristall Control HP2 als allround band. Getest werd in de maat 195/65R15 91H op een Volkswagen Golf.