Velgen en banden voor Hyundai i30 N en N Performance

12 april 2018

De volgens de pers briljante Hyundai i30 N en N Performance zijn zo te lezen niet op veel punten te verbeteren. De door Hyundai in haar R&D centrum in Namyang, Zuid Korea ontwikkelde i30 N versies zijn dan ook met veel aandacht voor details tot stand gekomen. Het moest een practische 'hot hatch' worden welke op smalle binnendoor weggetjes evenveel rijplezier zou verschaffen als tijdens een trackday op ieder willekeurig circuit. Naar verluid is men daar dus volledig in geslaagd. 

Velgen naar eigen smaak 
Wel is duidelijk dat de uitstraling van de i30 naar eigen smaak aangepast kan worden. Voor de hand liggend zijn dan met name andere velgen zoals daar nu al zijn: Brock's B38, Borbet's F2 en RC Design's RC29 . BBS CI-R, OZ Racing Hyper GT, OZ Racing Rally Racing en OZ Racing Superturismo GT.  

Typespecifieke banden

Daarop kunnen dan de speciaal voor deze i30 ontwikkelde banden gemonteerd worden met de code HN; '18 Michelin Pilot Super Sport voor de i30N en '19 Pirelli P Zero Sport voor de i30N Performance. Overigens is de gelukkige i30 N bezitter natuurlijk vrij een andere moderne 'high performance' band te laten monteren....