Michelin Pilot Sport 4 EVO winnaar

06 september 2017

De jaarlijkse EVO magazine bandentest is in zoverre interessant doordat daarbij naast de testdata op ieder onderdeel de subjectieve beleving van het bandengedrag zwaar weegt in de eindbeoordeling. Daarbij wordt met name gekeken naar het rijplezier wat men van de 'Ultra High Performance' banden mag verwachten. In dit geval in de maat 225/45-R18 op een Volkswagen Golf GTI.  Negen bandtypes van alle bekende bandenfabrikanten werden anoniem in de groothandel gekocht om levering van testspecials te voorkomen.

Michelin gevoelsmatig de beste
Een drijfnatte wegliggingstestbaan van bijna twee kilometer geeft meestal toonaangevende indrukken te zien voor de kwaliteiten van een allround topband. 
Slechts twee van de negen banden gaven daarbij ervaring die men hoopte te ervaren zoals controle en het gevoel dat je alles uit het onderstel van de auto kunt halen.
Het duo Michelin Pilot Sport 4 en Pirelli PZero PZ4 gaven als enigen volledig te controleren en te doseren grip waarbij de met Michelin's uitgeruste GTI het meeste rijplezier gaf: 'De Michelin's boden veel grip en feedback waarbij je voelt hoe ver je kan gaan....' Aldus EVO. 
Die trend zette zich vervolgens door bij vrijwel alle onderdelen van de vergelijkingstest zodat Michelin's Pilot Sport 4 zoals bij veel testen dit jaar overtuigend winnaar werd.